Nieuws

Terug naar overzicht
Categorie: Algemeen

Winterberging 2019-2020

Augustus 2019 Op dit moment genieten we nog volop van zomerse temperaturen! En waarschijnlijk bent u nog helemaal niet bezig met de winterstalling voor uw schip. Maar toch is het een goed idee om hier alvast eens over na te denken, want een goede stalling scheelt u in het voorjaar veel werk. Bij onze werf kunt u uw zeil- of motorjacht stallen op een afgesloten buitenterrein of binnen in een vorst vrije winterbergingsloods.
Lees meer
Vorige
Volgende
Terug naar overzicht
Categorie: Algemeen

NIEUW: Stoere stalen sloep!

1 september 2016

Wilt u komend vaarseizoen ook genieten van de Nederlandse wateren in deze stoere familiesloep? Deze mooie sloep kunnen wij voor u bouwen voor € 29.500,-. Interesse neemt u dan contact met ons op!
Lees meer

Meer foto's

Vorige
Volgende
Terug naar overzicht
Categorie: Algemeen

Volwaardig machinepark metaalbewerking

1 mei 2015

Onze werf beschikt over diverse metaalbewerkingmachines, waardoor het drukken en zetten van de diverse onderdelen van het casco op de eigen werf kan worden uitgevoerd.
Zo beschikken wij over: 
- Een zetbank/kantbank voor het buigen of zetten van een bepaalde hoek of ronding in plaatmateriaal;
 - Een rollenwals voor het walsen van platen;
 - Een rollenpers voor het vormen van platen naar een bepaalde uitslag of het maken van een joggel;
- Een stempelpers voor het zwaardere vormwerk.
Lees meer
Het vormwerk kan worden uitgevoerd in opdracht van derden, maar wordt natuurlijk ook gebruikt wanneer wij in opdracht van u als klant een stalen zeil- of motorjacht bouwen. Dit kan zowel de pleziervaart als de beroepsvaart betreffen. Hierbij heeft u de keus om het complete snijpakket te laten vormen of onderdelen ervan. Het te bewerken plaatmateriaal varieert in dikte en soort. 
Vorige
Volgende
Terug naar overzicht
Categorie: Algemeen

Winterstalling op de wal

23 september 2016

Uw schip zorgeloos stallen op de wal? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Op onze werf kunt u uw zeil- of motorjacht stallen op een afgesloten buitenterrein voor slechts € 18,50m²!!

Tevens hebben de volgende aanbieding voor u: u besluit uw schip bij ons in de buitenstalling te plaatsen en u laat door ons reparaties uitvoeren aan uw schip voor minimaal €750,00, dan betaalt u alleen de kraankosten.
Lees meer
Uw schip zorgeloos stallen op de wal? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Op onze werf kunt u uw zeil- of motorjacht stallen op een afgesloten buitenterrein tegen een zeer aantrekkelijk m² tarief!!

Tevens hebben de volgende aanbieding voor u: Als u besluit u schip bij ons in de buitenstalling te plaatsen en u laat door ons reparaties uitvoeren aan uw schip voor minimaal €750,00, dan betaalt u alleen de kraankosten.
Vorige
Volgende
Terug naar overzicht
Categorie: Algemeen

Tewaterlating en doop garnalenkotter WR 40

STAVOREN: Een zeer bijzondere gebeurtenis. Uiteraard voor de firma Boerdijk uit Den Oever. Maar ook voor Heijsman Scheepsbouw & Reparatie uit Stavoren, en zeker ook voor de Nederlandse visserij in het algemeen. Afgelopen dinsdag werd in Stavoren het casco van de nieuwe WR 40 te water gelaten en gedoopt; het enige vissersschip in aanbouw in Nederland en het eerste vissersschip voor Heijsman. 
Lees meer
STAVOREN: Een zeer bijzondere gebeurtenis. Uiteraard voor de firma Boerdijk uit Den Oever. Maar ook voor Heijsman Scheepsbouw & Reparatie uit Stavoren, en zeker ook voor de Nederlandse visserij in het algemeen. Afgelopen dinsdag werd in Stavoren het casco van de nieuwe WR 40 te water gelaten en gedoopt; het enige vissersschip in aanbouw in Nederland en het eerste vissersschip voor Heijsman. ,,We hebben gekozen voor kwaliteit", zegt Gerard Boerdijk, als het 23 meter lange casco door een truck van Combex Transport heel voorzichtig uit de loods wordt gereden, richting de kraan van Wagenborg. ,,En Heijsman heeft ook een knap stukje vakwerk geleverd". Dat wordt beaamd door tekenaar Hernand Jansen, aanwezig met zijn hele team. ,,Ziet er heel strak uit". Broer en mede-eigenaar Peter Boerdijk kan er niet bij zijn. Die zit op zee met de WR 20 van de firma; er moet ook nog geld verdiend worden... Zijn vrouw Regina filmt alles voor hem.

 Als het 85 ton wegende casco nog net boven het water in de takels hangt, haalt Siep Heijsman een fles champagne tevoorschijn. Aan de dochters Anna (van Gerard) en Carola (van Peter) de eer om het schip te dopen, in "Anna Carola". Dit doen ze met een ferme worp, die de fles uiteen doet spatten. Dan gaat het casco echt te water. Daarna wordt het schip gekeerd, zodat de volgende dag het stuurhuis er gemakkelijker opgezet kan worden. Zowel het casco als het stuurhuis zijn voor het grootste gedeelte al ingericht. Het zal dan ook niet lang meer gaan duren voordat de Boerdijken kunnen gaan vissen met hun nieuwe aanwinst. De bijzondere gebeurtenis wordt in de kleine knusse kantine van Heijsman gevierd met koffie en gebak, broodjes en soep. Een hele bijzondere gebeurtenis, vindt ook Hernand Jansen. "Maar er zitten weer een paar in de pijplijn". 
Bron: Visserijnieuws, 25 januari 2014
Vorige
Volgende